Журавлина

Вічнозелені дрібні кущі журавлини широко поширені в нашій країні.
Журавлина, в порівнянні з іншими ягодами, особливо багата органічними кислотами і вітаміном С. У ній є калій та інші мікроелементи. Органічні кислоти надають згубну дію на ряд хвороботворних бактерій та пригнічують життєдіяльність мікробів в самих ягодах, тому журавлина прекрасно зберігається до самої весни - на кущах, в замороженому вигляді. У домашній кулінарії ця ягода використовується в основному для приготування на її основі різних освіжаючих і цілющих напоїв: морсів, соків, киселів, квасів. Дуже смачна і корисна суміш журавлинного соку з медом. 

  • Журавлина Бен Лір

    Журавлина Бен Лір

    Бен Лір - дозріває в кінці серпня - початку вересня. Дозрілі ягоди великі, округлі, темно-червоного кольору (майже чорні), глянцеві, максимальний діаметр 18-20 мм. М'якоть плоду тверда.  

  • Журавлина Пілігрім

    Журавлина Пілігрім

    Інтенсивний сорт журавлини. Термін дозрівання ягід - кінець вересня. Рослина починає плодоносити на 2-3 рік після посадки. Кущ розлогий, має високу енергію росту і швидко розплітається по землі.  

  • Журавлина Стівенс

    Журавлина Стівенс

    Плодоношення починається на 3-4 рік вирощування. Ягода велика, округла, діаметром 1,5-2,0 см, масою 1,3-1,7 г, темно-бордова, майже чорна, глянцева. Середня урожайність 1,5-2,5 кг / м 2. Цінність сорту: крупноплідність і добре зберігання ягід.  

Страницы:12