Черешня Леся

Черешня Леся
Черешня Леся

Колір: темно-червоний
Маса ягоди:
7-8 г
Термін дозрівання:
друга декада червня
Особливості:
зимостійкість вище середнього

Вирізняється високою, стабільною врожайністю, невибагливістю до тепла вегетаційного періоду, зимостійкістю.
У вологі роки потрібно робити профілактику від ураження коккомікозом.
Новий ранньосередній, інтенсивний сорт черешні селекції Артемівської дослідної станції розсадництва. Отриманий від схрещування сортів Червона щільна й Валерій Чкалов. Дерево середньої сили росту, утворює кулясту, трохи асиметричну крону середньої загущеності. Плодоносить із 4-5-літнього віку, переважно на букетних гілочках і приростах минулого року.
Плоди великі, масою 7-8 г, темно-червоні. М'якоть досить щільна, напівхрящувата, темно-червона, відмінного солодкого смаку з кислинкою. Відрив мокрий.
Дозрівають плоди - друга декада червня. Використовуються для споживання свіжими й приготування високоякісних компотів, що добре зберігають колір плодів і прозорість м'якоті.
Перспективний для інтенсивної культури в промисловому й аматорському садівництві. Уже популярний у садівників-аматорів.
У селекції — донор високої товарності і якості ягід, швидкоплідності, невибагливості до умов вирощування.
 

5 1
← Попередня позиціяЧерешня ЛапінсЧерешня Лапінс Наступна позиція →Черешня Мелітопольська чорна Черешня Мелітопольська чорна