Груша Основ'янська

Груша Основ'янська
Груша Основ'янська
Груша Основ'янська

Період дозрівання: кінець вересня - початок жовтня
Колір:
зеленувато-жовтий з рум'янцем і дрібним коричневим вкрапленням
Смак:
солодкий
Маса фрукта:
200-240 г
Транспортабельність:
відмінна

Основ'янська - осінній сорт груші. Плоди правильної грушоподібної форми, зеленувато-жовті з рум'янцем і дрібним коричневим вкрапленням. М'якоть жовта, соковита, хрустка, при повному дозріванні м'яка і солодка. Середня маса плодів, великі 200-240 гр. Знімальна стиглість плодів настає в кінці вересня - початку жовтня, споживча стиглість, після 15 днів зберігання. Зберігаються плоди до кінця листопада. Дерево середньої сили росту. Крона округла, середньої загущеності. У плодоношення вступає на 3-4 рік після посадки. Врожайність висока і щорічна. Сорт має гарну зимостійкістю і стійкістю до парші.

Плоди призначені для вживання в свіжому вигляді, транспортування і переробки. Підходить для всіх регіонів України. Плоди груші містять до 16% цукрів, близько 3,5% пектину, клітковину, білки, яблучну і лимонну кислоти, вітаміни, ферменти, мінеральні солі, мікроелементи. Плоди використовують для вживання в свіжому вигляді, з них варять варення, повидло, кисіль, мармелад. Їх сушать і варять компоти. 

5 1
← Попередня позиціяГруша Осінь БуковиниГруша Осінь Буковини Наступна позиція →Груша Санта Марія Груша Санта Марія