Груша Яблунівська

Груша Яблунівська

Період дозрівання: кінець вересня
Колір:
зеленувато-жовтий з рум'янцем
Смак:
кисло-солодкий
Маса фрукта:
200-250 г
Транспортабельність:
добра

Груша Яблунівська сорт української селекції. Зимовий сорт.
Дерево сильноросле, з широко-пірамідальною, середньої густини, кроною.
Сорт скороплідний. Відзначається підвищеною вимогливістю до умов вирощування, особливо до тепла. Зимостійкість добра.
Сорт стійкий до парші та до бактеріального опіку листя.
Плодоносить на 4-й рік після посадки в саду.
Плоди середнього розміру до великих, середня маса на айвовій підщепі - 200-250 г, грушоподібної форми зі слабо вираженою шийкою. Плід ніби складається з двох усічених конусів, які звужуються до чашечки і плодоніжки.
Шкірочка тонка, але міцна, в період знімальної стиглості зеленувато-жовта, у споживчій стиглості - світло-жовта. Плоди груші Яблунівська смачні кисло-солодкі.
М'якоть біла або злегка кремова, щільна, масляниста, ніжна, середньої соковитості, кисло-солодка, досить високих смакових якостей.
Знімальна стиглість плодів настає в кінці вересня, споживча - в кінці листопада-початку грудня. Можуть зберігатися до березня.
 

3.25 6
← Попередня позиціяГруша Улюблениця КлаппаГруша Улюблениця Клаппа