Яблуня Папіровка

Яблуня Папіровка
Яблуня Папіровка
Яблуня Папіровка

Колір: зелено-білі або світло-жовті
Період збору врожаю:
кiнець липня - початок серпня
Смак:
кисло-солодкий
Маса фрукту:
140-200г.


Зимостiйкiсть висока. Урожайнiсть вищесередня. Плоди приємного кисло-солодкого смаку. Середньостiйкий до хвороб.
Термiн споживання плодiв: кiнець липня - початок серпня.
Папіровка - один з кращих літніх сортів яблуні, виведений в Прибалтиці. Дуже близький за всіма ознаками до сорту Білий налив. Відрізняється високою зимостійкістю, виключною швидкоплідністю, раннім дозріванням, високою адаптивністю і невибагливістю до грунтових і кліматичних умов вирощування.
Дерева сорту Папіровка середньорослі з округлою кроною, з хорошими кутами відходження гілок. Тому Папіровка, мабуть, найбільш поширений ранньолітній сорт. Ураженість листя і плодів хворобами середня, в роки зі сприятливими погодними умовами слабка.
При достатній забезпеченості вологою врожайність плодоносних дерев висока. Сорт Папіровка дуже полюбляє зрошення, без якого на високих суходолах (особливо на старих деревах) плоди ростуть дрібні, дерева переходять на періодичне плодоношення. Плоди середньої величини, їх маса досягає 150-200 г, округло-конічної форми, зелено-білі або світло-жовті. З віком дерев плоди дрібнішають. Смак яблук освіжаючий, кисло-солодкий, м'якоть ніжна, соковита, але при перезріванні, як і у інших літніх сортів, робиться борошнистої.
Дозрівають плоди в кінці липня, тримаються на дереві міцно, але через неодночасність дозрівання частина плодів може обсипатися при затримці з прибиранням. Тому в виробничих умовах їх прибирають дещо раніше, ніж вони придбають оптимальні для споживання зрілість і смак. При знятті за кілька днів до споживчої зрілості вони можуть зберігатися не менше 7-10 днів.
Через світлу ніжну шкірку, на якій видно всі пошкодження, транспортабельність - невисока. Папіровка - відмінний сорт для різних видів техпереробки: з неї виходять прекрасні соки, компоти та варення. 

5 1
← Попередня позиціяЯблуня МодіЯблуня Моді Наступна позиція →Яблуня ПіноваЯблуня Пінова